Friday, August 13, 2010

♥ Buku resepi kek dari yang tersayang.... ♥


Petang tadi, masa otw balik, tibe2 en.bf bagi Qa buku resepi kek...

Qa tanya la mana dia dapat? Dia ckp dia beli la..
Tak sangka en.bf boleh ingt nk belikan buku resepi tu...

Ceritanya bermula disini....

Minggu lepas ktorang singgah kat kedai buku Popular... en.bf nk belikan buku utk adik dia... then dia offer Qa nk beli buku pape x?

Qa dah malas nk baca buku or novel skrang ni... So Qa cakap, kalau nk bagi buku, bagi buku resepi kek or puding la sebab Qa suka wat kek.. tapi smua cam xsedap je...

So ni la buku yang en. bf bagu td...



Tapi lepas Qa belek2 dan baca resepi kat buku nie, resepi ni tak detail sgt... so Qa xphm sangat...

Uwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~

Camne Qa nk pandai wat kek kalau cmni?

Smua resepi tulis cmni...---->


Campuran kek span tu apa? beli yang dah siap ke?
mahal la... xley ke ajar wat 1 per 1...


tengok jela gmbr2 kek yang menarik nie yang Qa xkan mampu untuk buat...




















Photobucket

Tekken!!! dont judge book by its cover.........



Salam...
Setelah lama x update hari nie Qa nk cite pasal movie lagi... bf Qa suka tgk movie, so g jela kan kalau orang nk belanja...

Sebenarnya malas nk tengok cite nie mula2... sebab cm xmenarik je...tapi seteah dipujuk berkali2 oleh en.bf yang nk sangat tengok cte tu, maka saya pun terjebak..

Bagi orang yang tak tau apa tu cite TEKKEN memang xberminat la... tekken ni game kan??? sape2 yang kaki game tau la kot...
lepas dengan sinopsis yang diberikan en bf, cam best pulak...

so bila dah tengok, memang best.... suka!! =D 
Tapi en.bf cakap xbest pulak sebab character yang dia suka xde dalam cite tu... 
Terbalik pulak...tadi dia yang excited nak tengok..hehe...

 (lelaki yang dalam cite tu hensem kn... JIN KAZAMA..)


tapi nanti dia jadi jahat kan???

Rasa cam nk tengok lagi la...

hehehehehe......


 


p/s : SALT xsempat lagi tengok... en.bf cakap bosan cite tu... ntah.. nk try tgk gak....
Photobucket

Saturday, July 17, 2010

♥ Inilah sahabat saya ♥









Salam.... tiba2 muncul idea nk wat entry pasal kawan2 Qa kt USM, Penang ni...
Kami mula berkenalan di usm ni la.... lebih kurang 2 tahun yang lalu...
Kenapa mereka jadi kawan Qa? Sebab semua cam ley masuk je plus sama kos... so snang la kalau ada pape hal...









So, 1st friend yang Qa kenal ialah Nur Syafika Abel bt Razali... Qa kenal beliau masa minggu orientasi.. mungkin kerana keramahan beliau menyebabkan kami berkenalan.. Qa ni jenis malas nk tegur orang..just tunggu orang yang tegur dulu... Abel ni lahir kt johor tapi sekarang menetap kt Klang. Abel ni agak alim orangnya tapi xdela alim sangat kn?? tul x abel?? Last year ktorg jado roomate smpai la tahun nie.... Abel xde bf kan?? memilih sangat... hehe... sape2 yang berminat sila hubungi Qa ok... 
 




Ni pulak cik Faizatul Fitriyah bt Arshad... Asl dari Alor Star kedah.. Qa kenal beliau masa kena berkumpul ikut cos.... Faiz la org pertama yang Qa kenal sejak dikumpulkan dalam 1 cos.... Lepas tu baru mula rapat balik ngan abel, dan zira.. Kawan Qa xbnyak sgt sbb Qa agak memilih... teruk kn?  Last sem bilik ktorg sebelah2 je sebab ley pilih bilik dan roomate...Kemudahan ni hanya diberikan kepada penghuni desasisa Saujana.. Tapi sem ni dah tak leh pilih bilik... boleh pilih roomate je... so bilik ktorang dah jauh skrg....sob2





Kawan yang ketiga ialah cik Nazira bt Azizan...Anak jati Johor... Tapi xingt kat mana... kenal zira ni sebab dia kawan kepada Faiz... Mula2 segan gak nk tegur, lama2 ok la... Zira ni duk desa lain... jauh terpisah ngan ktorang semua... kesian zira.. tpi rasanya beliau bahagia di sana...hehe...



Yang terakhir ialah Nurul Hidayah bt Ahmad Batawi.. Beliau kos lain..tpi ley kenal sebab beliau adalah roomate faiz masa taun 1 n taun 2... skrg ni beliau terpisah jauh ke desa lain plka..xtau npe... Dayah la peneman setia kalau Qa nk jalan2 or shopping... Sbb sama2 kaki shopping kot.... yang len xske sgt shopping n buang msa cm ktorg...hehe... jgan marah ye dyah...ntah betul ke x aku cte nie...







Dan ini adalah SAYA...Atiqah bt Mohd Arshad....aka Qa... setelah hampir 2 tahun lebih  bersama, skarang baru terasa bahang perpisahan tu... sedih pun ada...



Dah nk masuk 3 tahun ktorg kenal... mcm2 tempat dh yang ktorang ronggeng kt Penang ni....
Jom usha2 gmbr2 ini...





dayah, Qa, zira n faiz...



.

BERLIMA....plus cik najwa...

dayah n abel korek tanah tu smpai jadi lubang besar!!





Perjalanan pulang... Muka Qa xmasuk ok.. sebab tgh fokus pada pemanduan....hehe..



p/s : sedih....tsk..tsk.. tpi gembura sbb ahad nk gi kl lagi..hooray... =)





Photobucket

Thursday, July 15, 2010

♥ Cek pertama saya dari Nuffnang ♥


Lupa Qa nk bgtau yang Qa dh dpt cek dri Nuffnang. Lama dh pun. Dalam 2 minggu lepas...

Lupa nk snap pic... terus gi deposit cash tu..hehe...
Tak teringat langsung.. nyesal la pulak...

Tapi dapat sikit je pun dalam RM 132.50.. duit nie pun banyak sbb join instant cash blogging dan blogger's gathering hari tu... 

Alhamdulillah walaupun dpt bnyak tu... skrg nie hampeh... still RM 2.75 je..bila la nk bertambah.. sampai dah boleh hafal amount tu... 2-3 bulan lepas Qa xupdate n xaktif pun... now bru nk aktif balik setelah laptop sihat dan wireless free kt usm ni....




      p/s :  Tengah berfikir nk buat contest apa dengan menggunakan duit Nuffnang tu..... any ideas?





Photobucket

“What If I’m a Russian Spy"??




This is SALT in my version.


Jika saya seorang spy Rusia, banyak benda yang boleh saya lakukan memandangkan Rusia merupakan antara negara yang pesat membangun. Banyak aktiviti yang tidak sah seperti pengedaran dadah dan senjata, menjual maklumat sulit negara dan komplot dengan negara lain untuk menjatuhkan Rusia.


Antara tugas yang akan dilakukan oleh saya ialah menyamar dan mendekati suspek tanpa mendedahkan identiti sebenar. Melalui penyamaran tersebut saya boleh mengetahui rahsia-rahsia mereka dan cuba membongkar kegiatan mereka tanpa disedari.

Kegiatan seperti ini selalunya melibatkan kumpulan jenayah yang besar dan mereka berada di seluruh dunia. Jadi sebagai seorang pengintip saya haruslah menjejaki mereka di mana sahaja.

Dengan penggunaan teknologi yang sangat canggih, kumpulan jenayah tersebut menjadi sangat licik supaya kegiatan mereka tidak akan terbongkar. Melalui pengalaman dan taktik, saya akan cuba menguasai semua maklumat mereka dan pengedalian bahan berteknologi tinggi.

Jika anda ingin melihat gambaran mengenai kegiatan seperti ini, jangan lepaskan peluang menonton filem Salt yang akan ditayangkan pada 29 Julai 2010. Anda juga boleh mendapatkan tiket percuma di www.nuffnang.com.my.

poster
Photobucket